top of page

zo 02 jun

|

Tilburg

Hallo Mr. Sax!

Kinderdag voor jonge saxofonisten samen met het EELT theatercollectief en Juan Manrique. Speciaal voor kinderen tussen 7 en 13 jaar.

Hallo Mr. Sax!
Hallo Mr. Sax!

Time & Location

02 jun 2024, 10:00 – 14:00

Tilburg, Stationsstraat 26, 5038 ED Tilburg, Netherlands

About the event

Deze dag tijdens de Sax Summit is speciaal gemaakt voor kinderen, en wordt samen met het EELT theatercollectief van ons georganiseerd. We hebben een ochtend en middag vol verassingen geplant, met een afsluitend presentatie voor alle ouders.

Hier een overzicht van het voorlopige dag schema, voor 2 juni.

Wijzigingen worden per e-mail doorgegeven.

10h00 | "Curious Sax"

Tijdens de masterclass 'Saxofoon verkennen en musicianship’ leren de deelnemers hun instrument op een nieuwe manier te spelen. Onder leiding van Juan Manrique gaan deelnemers werken aan improvisatie en muzikale spelplezier bovenaan het menu.

Deze workshop laat deelnemers meer geavanceerde muzikale technieken verkennen op een speelse manier, en geeft hen de tools om zichzelf muzikaal uit te drukken zonder bladmuziek. De aangeleerde technieken vormen ook de basis van de performance die later op deze dag ingeoefend worden.

11h00 | "Merkwaardige Mr. Sax(ofoon)"

William Schaffels, docent muziektheorie en -geschiedenis aan het Fontys Conservatorium en de muzikale leider van EELT, speelt een voorstelling rond de merkwaardige meneer Adolphe Sax: een reis door de tijd naar de oorsprong van de saxofoon en het opmerkelijke leven van diens uitvinder.

12h00 lunch

12h30 | "Creatieve sax"

Na te leren en te lachen met de performance van Mr. Sax, gaan de kinderen aan de slag met de technieken en spelletjes die ze ‘s ochtends hebben geleerd: vrij musiceren zonder bladmuziek, nieuwe manieren van klank maken en verschillende genre’s zoals Jazz, Klassiek en alles wat daartussen zit. Onder de baton van Mr. Sax(ofoon), nog steeds gespeeld door W. Schaffels, maken ze nu zélf een performance die aan het einde van de middag zal worden uitgevoerd.

13h30 | Performance

Gepresenteerd in een jeugdorkest opstelling voor de ouders en andere deelnemers van de TSS, brengen de deelnemende kinderen een performance waarin ze hun verworven technieken samen laten komen. Onder leiding van J. Manrique en W. Schaffels, met muzikale ondersteuning van vrijwilligers en workshop-deelnemers uit het TSS programma wordt de uitvoering tot een hoger niveau getild en leren de deelnemers hun “normale” musiceren weer op een heel andere manier kennen.

Tickets

  • Ticket

    € 20,00
    +€ 0,50 service fee

Total

€ 0,00

Share this event

bottom of page